MP3-afspiller til telefoner med drejeskive

Jeg har lavet et apparat der kan kobles til en telefon med drejeskive og simulere at man ringer op til et telefon-nummer. Apparatet er udviklet til Enigma, det tidligere post- og telegraf-museum.

De numre man kan ringe til, bestemmes ved at man lægger MP3-filer på et microSD card. Apparatet er (i sin nuværende version) baseret på en Arduino Pro Mini og MP3-spiller-modulet DFPlayer Mini.

Her er et billede af den første prototype. Printpladen er 5cm x 5xm.

Brug

Som udgangspunkt, har de numre der kan ringes op til 6 cifre. Hvis de 2 første cifre er 00,  ringes der dog op til numre på 4 cifre (F.eks. 0059). Hvis de 2 første cife er 11, ringes der op til numre på 3 cifre (F.eks. 118).

HER SKAL DER VÆRE ET STATE MACHINE-DIAGRAM.

Lydfiler

Al lyd der afspilles i telefonen kommer fra MP3-filer der ligger på et microSD kort. Kortet skal være formateret som FAT16 eller FAT32, og må ikke være større end 32GB. I roden af kortet, skal  der findes en mappe med navnet MP3. MP3-filerne der skal bruges, skal lægges direkte (Ingen undermaper) i denne mappe, og have navne 4 cifre efterfulgt af endelsen .mp3.  Eksempler på filnavne, kunne altså være 2231.mp3 og 000_3.mp3_.

For numre på 6 cifre, er det kun de 4 sidste der bestemmer hvilken MP3-fil der afspilles. Denne begrænsning har den ulempe, at numerene 112222 & 332222 afspiller den samme MP3-fil 2222.mp3.

For at kunne simulere en fungerende telefon, skal følgende MP3-filer findes på SD-kortet:

Demo-MP3-filer kan hentes på projektets GitHub-side.

Specifikationer

Apparatet drives af 9V jævnstrøm. Afisolerede ledningerne fra strømkilden kan fastgøres ved at stramme skruer på printet. Det er også muligt at forbinde en strømforsyning med et passende han-stik af typen Barrel Jack (5.5mm, pin 2,1mm).  Sleeve skal være - (GND) og center pin skal være + (VCC). Her er en pdf der viser det hunstik der sidder på printet. Her er en dansk forhandler af en passende strømforsyning.

Printet kan fastgøres via to huller med en diameter på 4mm.

Øvrigt